Donderdag 5 juni '25
Flanders Expo - Gent
Maar, op deze spectaculaire awardshow kan maar één persoon de Tax Professional of the Year zijn en maar één iemand de FinTech Award bemachtigen.
Tax Professional
of the year
Welke fiscale professional heeft belangrijke maatschappelijke impact gecreëerd? Wie heeft vanuit zijn of haar fiscale expertise een cruciale verandering in gang gezet? Beslis nu wie Edoardo Traversa opvolgt als Tax Professional of the Year 2025.
Isabel Verlinden
Kristian Vanderwaeren
IFA Belgium
Transfer pricing consultant bij het internationaal advieskantoor PwC.
Hoofd van de Belgische Algemene Administratie van Douane en Accijnzen en bestuurslid binnen het Ministerie van Financiën.
Unieke, neutrale en onafhankelijke non-profitorganisatie die zich richt op fiscale aangelegenheden.
FinTech
Award
Dit jaar gaan we opnieuw op zoek naar dé fintech-onderneming van het jaar. De award gaat naar een startup die inzet op innovatieve technologie om efficiëntere, gebruiksvriendelijkere en toegankelijkere diensten aan te bieden in de sector van de financiële en zakelijke dienstverlening. Wie krijgt dit jaar de FinTech Award?
aiGust
Karomia
Scrada
Innovatief technologie-bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van geavanceerde AI-oplossingen.
Platform dat bedrijven ondersteunt bij ESG-rapportering, in lijn met de Europese CSRD of het veel eenvoudigere VSME-formaat.
Ontzorgt B2C-bedrijven, accountants, kassaleveranciers en software-ontwikkelaars met slimme automatisatie.
Stem nu!
We zetten de meest opmerkelijke prestaties en de strafste persoonlijkheden van het afgelopen jaar uit de sector van de fiscaliteit en de fintech in de bloemen. Op deze spectaculaire awardshow kan maar één persoon de Tax Professional of the Year zijn en maar één iemand de FinTech Award bemachtigen.
Jij hebt de beslissende stem!
De jury
Twee expertenjury’s zullen de kandidaturen voor de Tax Professional of the Year en de FinTech Award met veel aandacht bestuderen.
Naast het publiek zal deze jury – vol toppers in hun vakgebied – vervolgens ook stemmen uitdelen om zo telkens de winnaar te bepalen die op 5 juni met de hoofdprijs aan de haal gaat.
Tax Professional
FinTech
of the year
Award
Dimitri Beck
CEO d&p
Bart Van Coile
voorzitter ITAA
Greet Bontinck
strategy lead In the Pocket
Herman De Cnijf
directeur
Fiscale Hogeschool
Bert Callens
founder Digly
Matthieu Possoz
lid Hoge Raad Financiën
Nicolas Quarré
co-founder & CEO Accountable
Mark Delanote
professor UGent
Brecht Valcke
founder Bothive
Pierre Nicaise
voorzitter
auditcomité FSMA
Jean-Louis Van Houwe
founder & President FinTech | Monizze
Sadi Podevijn
secretaris-generaal CBN
Jo Vandebergh
founder Bringme
Exclusieve awarduitreiking
Op donderdag 5 juni 2025 organiseren we een feestelijke avond in Flanders Expo Gent waarbij we je volop willen begeesteren met interessante keynotes.
Kortom: het wordt een leerrijke avond met de uitreiking van de twee awards als hoogtepunt én culinaire hoogstandjes tijdens het netwerkmoment. Mis het niet!
Herbeleef hier de editie van 2024
Heb je nog vragen rond deze awardshow? Dan kan je steeds terecht bij het eventsteam via events@liantis.be
Kristian Vanderwaeren
Kristian Vanderwaeren is sinds januari 2015 hoofd van de Belgische Algemene Administratie van Douane en Accijnzen en bestuurslid binnen het Ministerie van Financiën. Sinds het begin van zijn mandaat heeft Vanderwaeren grote crisissen beheerd, zoals Brexit, terroristische aanslagen, de ‘war on drugs’ in Antwerpen, invoer en uitvoer van medisch materiaal ten tijde van covid, de export- en importsancties tegen Rusland en het handelsoorlogbeheer.
Als hoofd van de dienst, had hij belangrijke impact, onder meer door de reorganisatie en flexibiliteit van zijn organisatie, de upgrade door nieuwe operationele technologieën en digitalisering, net als handelsfacilitatie door stakeholdermanagement. Hij heeft ook het stakeholderplatform opnieuw ontworpen, waardoor douane en handel de krachten konden bundelen om betere aangifte- en inspectieprocessen te ontwikkelen.
Kristian Vanderwaeren is een leidende persoon in de lopende hervorming van de Europese douanewetgeving, heeft de hervorming van de Belgische Algemene wet op Douane en Accijnzen gerealiseerd en elektronische douanesystemen (UCC & MASP) uitgerold.
Ten slotte is Vanderwaeren ook al meer dan 20 jaar docent belasting- en douanezaken aan de Fiscale Hogeschool in Brussel en auteur van verschillende boeken en artikelen over indirecte belastingen.
Dit is een exclusief evenement op basis van een persoonlijke uitnodiging. Wil je er toch graag bij zijn? Laat hieronder je gegevens na en dan bekijken we zeker wat mogelijk is.
IFA Belgium
De International Fiscal Association (IFA) Belgium - vertegenwoordigd door huidig voorzitter Bernard Peeters - is de Belgische afdeling van een unieke, neutrale en onafhankelijke non-profitorganisatie die zich richt op fiscale aangelegenheden. Als niet-gouvernementele en niet-sectorale organisatie biedt de Belgische IFA-afdeling sinds vele jaren een platform waar vertegenwoordigers van verschillende (fiscale) beroepen en belangengroepen samenkomen om internationale belastingkwesties te bespreken.
Met leden uit de fiscale advocatuur, accountantswereld, fiscale administratie, academische wereld, ondernemingswereld en de magistratuur wordt daartoe een ideaal platform gecreëerd.
Het doel van IFA is het bestuderen en bevorderen van internationaal en vergelijkend fiscaal recht, net als de financiële en economische aspecten van belastingen. Dit gebeurt door congressen, maandelijkse uiteenzettingen en wetenschappelijke publicaties en onderzoek te organiseren. En om jonge fiscalisten een steuntje in de rug te geven wordt ook een jaarlijkse IFA-prijs uitgereikt aan een in het oog springende publicatie met een internationale fiscale dimensie.
Isabel Verlinden
Isabel Verlinden adviseert als transfer pricing consultant bij het internationaal advieskantoor PwC de meest iconische bedrijven. Ook brengt ze jaarlijks beloftevolle studenten aan diverse academische instituten in binnen-en buitenland de beginselen van de transfer pricing bij.
Momenteel legt ze zich toe op de vertaalslag van bedrijfsstrategie in proactief, duurzaam fiscaal beleid. En dat is niet makkelijk want multinationals moeten flexibel omgaan met (onderdelen van) hun waardeketen om de negatieve effecten van buitensporig protectionisme af te wenden. Ook de invloed van het internet zorgt voor nooit eerder geziene bedrijfsmodellen.
Ondertussen is de internationale fiscaliteit volop aan het hervormen en de EU is daarin zeer conformistisch, in tegenstelling tot meer opportunistische economische blokken. Isabel legt zich toe op een open en constructief engagement met de verschillende internationale instellingen die de spelregels bepalen of in belangrijke mate beïnvloeden (zoals de OESO, de EU Commissie, de VN, het IMF, de Wereldbank, enz.)
Ze werkt momenteel op uitnodiging van de EU Commissie mee aan concrete suggesties om het ingewikkeld kluwen aan internationale regelgeving te vereenvoudigen.
Karomia
Karomia is een platform dat bedrijven ondersteunt bij ESG-rapportering, in lijn met de Europese CSRD of het veel eenvoudigere VSME-formaat. Met behulp van AI automatiseert Karomia het genereren van rapporten en het uitvoeren van dubbele materialiteits-analyse (DMA’s). Dit bespaart bedrijven tijd, garandeert naleving van regelgeving en versterkt de impact van hun duurzaamheidsinspanningen.
Karomia maakt het verschil door bedrijven een ingevuld rapport te geven. Hierdoor kan ook een leek de juiste duurzame stappen zetten & voldoen aan alle vragen van banken, klanten en leveranciers.
Scrada
Scrada ontzorgt B2C-bedrijven, accountants, kassaleveranciers en softwareontwikkelaars met slimme automatisatie. Waar veel toepassingen zich richten op B2B-administratie, focust Scrada zich specifiek op de noden van B2C-bedrijven. Ondernemers besparen tijd dankzij koppelingen met kassasystemen, betaaldiensten en boekhoudsoftware. Kastickets worden moeiteloos omgezet naar facturen, kas- en dagontvangstenboeken worden automatisch bijgehouden en inkomende facturen komen overzichtelijk samen in één inbox.
Accountants beschikken sneller over correcte cijfers, zonder tijdverlies aan uitzoekwerk of dubbele omzetregistraties. Zo zijn klanten ook automatisch in orde met hun wettelijke verplichtingen. Kassaleveranciers worden volledig ontzorgd via eenvoudige koppelingen met boekhoudsoftware en Peppol, inclusief ondersteuning voor kasticket-naar-factuurfunctionaliteit.
Daarnaast is Scrada een Certified Peppol Access Point. Softwareontwikkelaars kunnen via de gebruiksvriendelijke API eenvoudig facturen en self-billingdocumenten verzenden via Peppol én integreren met elk Belgisch boekhoudpakket.
aiGust
aiGust is een innovatief technologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van geavanceerde AI-oplossingen voor accountants, die gedetailleerde maar begrijpbare rapporteringen bieden, samen met accurate benchmarks. Ze bieden op maat gemaakte AI-tools en -diensten die accountants helpen om efficiënter te werken, betere beslissingen te nemen en hun klanten beter te ondersteunen. Of om het met hun woorden te zeggen: “meer inzicht, meer impact”.
Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, probeert aiGust écht het verschil te maken. Ze automatiseren processen en doen kosten afnemen, terwijl de productiviteit stijgt.
Dit is een exclusief evenement op basis van een persoonlijke uitnodiging. Wil je er toch graag bij zijn? Laat hieronder je gegevens na en dan bekijken we zeker wat mogelijk is.
Kristian Vanderwaeren
Kristian Vanderwaeren is sinds januari 2015 hoofd van de Belgische Algemene Administratie van Douane en Accijnzen en bestuurslid binnen het Ministerie van Financiën. Sinds het begin van zijn mandaat heeft Vanderwaeren grote crisissen beheerd, zoals Brexit, terroristische aanslagen, de ‘war on drugs’ in Antwerpen, invoer en uitvoer van medisch materiaal ten tijde van covid, de export- en importsancties tegen Rusland en het handelsoorlogbeheer.
Als hoofd van de dienst, had hij belangrijke impact, onder meer door de reorganisatie en flexibiliteit van zijn organisatie, de upgrade door nieuwe operationele technologieën en digitalisering, net als handelsfacilitatie door stakeholdermanagement. Hij heeft ook het stakeholderplatform opnieuw ontworpen, waardoor douane en handel de krachten konden bundelen om betere aangifte- en inspectieprocessen te ontwikkelen.
Kristian Vanderwaeren is een leidende persoon in de lopende hervorming van de Europese douanewetgeving, heeft de hervorming van de Belgische Algemene wet op Douane en Accijnzen gerealiseerd en elektronische douanesystemen (UCC & MASP) uitgerold.
Ten slotte is Vanderwaeren ook al meer dan 20 jaar docent belasting- en douanezaken aan de Fiscale Hogeschool in Brussel en auteur van verschillende boeken en artikelen over indirecte belastingen.
IFA Belgium
De International Fiscal Association (IFA) Belgium - vertegenwoordigd door huidig voorzitter Bernard Peeters - is de Belgische afdeling van een unieke, neutrale en onafhankelijke non-profitorganisatie die zich richt op fiscale aangelegenheden. Als niet-gouvernementele en niet-sectorale organisatie biedt de Belgische IFA-afdeling sinds vele jaren een platform waar vertegenwoordigers van verschillende (fiscale) beroepen en belangengroepen samenkomen om internationale belastingkwesties te bespreken.
Met leden uit de fiscale advocatuur, accountantswereld, fiscale administratie, academische wereld, ondernemingswereld en de magistratuur wordt daartoe een ideaal platform gecreëerd.
Het doel van IFA is het bestuderen en bevorderen van internationaal en vergelijkend fiscaal recht, net als de financiële en economische aspecten van belastingen. Dit gebeurt door congressen, maandelijkse uiteenzettingen en wetenschappelijke publicaties en onderzoek te organiseren. En om jonge fiscalisten een steuntje in de rug te geven wordt ook een jaarlijkse IFA-prijs uitgereikt aan een in het oog springende publicatie met een internationale fiscale dimensie.
Dit is een exclusief evenement op basis van een persoonlijke uitnodiging. Wil je er toch graag bij zijn? Laat hieronder je gegevens na en dan bekijken we zeker wat mogelijk is.
Luc De Broe
Isabel Verlinden
Isabel Verlinden adviseert als transfer pricing consultant bij het internationaal advieskantoor PwC de meest iconische bedrijven. Ook brengt ze jaarlijks beloftevolle studenten aan diverse academische instituten in binnen-en buitenland de beginselen van de transfer pricing bij.
Momenteel legt ze zich toe op de vertaalslag van bedrijfsstrategie in proactief, duurzaam fiscaal beleid. En dat is niet makkelijk want multinationals moeten flexibel omgaan met (onderdelen van) hun waardeketen om de negatieve effecten van buitensporig protectionisme af te wenden. Ook de invloed van het internet zorgt voor nooit eerder geziene bedrijfsmodellen.
Ondertussen is de internationale fiscaliteit volop aan het hervormen en de EU is daarin zeer conformistisch, in tegenstelling tot meer opportunistische economische blokken. Isabel legt zich toe op een open en constructief engagement met de verschillende internationale instellingen die de spelregels bepalen of in belangrijke mate beïnvloeden (zoals de OESO, de EU Commissie, de VN, het IMF, de Wereldbank, enz.)
Ze werkt momenteel op uitnodiging van de EU Commissie mee aan concrete suggesties om het ingewikkeld kluwen aan internationale regelgeving te vereenvoudigen.
Karomia
Karomia is een platform dat bedrijven ondersteunt bij ESG-rapportering, in lijn met de Europese CSRD of het veel eenvoudigere VSME-formaat. Met behulp van AI automatiseert Karomia het genereren van rapporten en het uitvoeren van dubbele materialiteits-analyse (DMA’s). Dit bespaart bedrijven tijd, garandeert naleving van regelgeving en versterkt de impact van hun duurzaamheidsinspanningen.
Karomia maakt het verschil door bedrijven een ingevuld rapport te geven. Hierdoor kan ook een leek de juiste duurzame stappen zetten & voldoen aan alle vragen van banken, klanten en leveranciers.
Scrada
Scrada ontzorgt B2C-bedrijven, accountants, kassaleveranciers en softwareontwikkelaars met slimme automatisatie. Waar veel toepassingen zich richten op B2B-administratie, focust Scrada zich specifiek op de noden van B2C-bedrijven. Ondernemers besparen tijd dankzij koppelingen met kassasystemen, betaaldiensten en boekhoudsoftware. Kastickets worden moeiteloos omgezet naar facturen, kas- en dagontvangstenboeken worden automatisch bijgehouden en inkomende facturen komen overzichtelijk samen in één inbox.
Accountants beschikken sneller over correcte cijfers, zonder tijdverlies aan uitzoekwerk of dubbele omzetregistraties. Zo zijn klanten ook automatisch in orde met hun wettelijke verplichtingen. Kassaleveranciers worden volledig ontzorgd via eenvoudige koppelingen met boekhoudsoftware en Peppol, inclusief ondersteuning voor kasticket-naar-factuurfunctionaliteit.
Daarnaast is Scrada een Certified Peppol Access Point. Softwareontwikkelaars kunnen via de gebruiksvriendelijke API eenvoudig facturen en self-billingdocumenten verzenden via Peppol én integreren met elk Belgisch boekhoudpakket.
aiGUST
aiGust is een innovatief technologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van geavanceerde AI-oplossingen voor accountants, die gedetailleerde maar begrijpbare rapporteringen bieden, samen met accurate benchmarks. Ze bieden op maat gemaakte AI-tools en -diensten die accountants helpen om efficiënter te werken, betere beslissingen te nemen en hun klanten beter te ondersteunen. Of om het met hun woorden te zeggen: “meer inzicht, meer impact”.
Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, probeert aiGust écht het verschil te maken. Ze automatiseren processen en doen kosten afnemen, terwijl de productiviteit stijgt.